UngEnergi på gymnasier
Måske har du allerede hørt et klimaoplæg på dit gymnasium eller mødt UngEnergi på din skole. UngEnergis frivillige har nemlig besøgt over 100 gymnasier i perioden 2013 – 2017.
UngEnergis mål er at gøre alle unge i alderen 15-35 år parate til at klare fremtidens klimaudfordringer. Vi oplyser andre unge, så de forstår perspektiver og nuancer i klimakampen, og vi giver værktøjerne, så man som ung selv kan skabe den forandring, som gør verden til et grønnere, renere, sundere og bedre sted at være.
UngEnergi har uddannet frivillige til at besøge skoler i hele Danmark. De frivillige holder oplæg om klimaforandringer og giver eleverne konkrete forslag til, hvad man kan gøre i sin hverdag for at leve mere bæredygtigt – vi kalder det for de ”fem fede råd”. Gennem oplæg, workshops og møder informerer og motiverer UngEnergi til at elever kan gå til skolens ledelse med konkrete bud på, hvordan skolen kan blive mere bæredygtig og lave projekter og kampagner på skolen.
Vi støtter og hjælper også med at etablere aktionsgrupper eller miljøgrupper på skolen, som aktivt kan arbejde for at gennemføre energibesparende tiltag. UngEnergi hjælper med sparring og har et stort netværk eleverne kan trække på – og er fællesskabet med drømmen om en grønnere fremtid!
Indsatsen på gymnasier er udtænkt, udviklet og fundraiset af UngEnergis frivillige i 2012, og styres af de frivillige fra UngEnergi.
Resultaterne på gymnasier
- Siden 2012 har vi uddannet 73 forandringsagenter, som har været ude på over 100 af Danmarks gymnasier.
- Med støtte fra Velux fonden og energifonden har UngEnergi støttet miljøråd, elever og frivillige med at gennemføre 87 større og mindre projekter og kampagner med fokus på de fem fede råd.
- Desuden har vi i samarbejde med elever og skoler gennemført 53 energitjek med EnergiTjenestens rådgivere, som har givet skolen konkrete bud på, hvordan de kan spare på energien og investere klimavenligt.
- Projektet fik i 2012 Energifondens Studiepris, som blev overrakt af Klima- og Energiminister Martin Lidegaard, og i 2013 vandt projektet prisen for bedste projekt i Vores Omstilling i region Østjylland.
Forandring på din skole
Vil du have besøg på dit gymnasium?